Skrika, spotta och slå med armarna - ilska

Publicerat: 2012-09-24 / 21:45:00 | Kategori: Allmänt
Jag har en sån ilska inom mig som snart behöver få brista. Jag vill skrika, spotta och slå armarna i stengolvet. VARFÖR?! Varför i helvete tog döden min syster? Varför göra slut på hennes ynka 25 åriga liv? Och varför gav vissa av er upp med Malin? Varför? Jag skulle gärna vilja veta varför. För jag vet att ni har skuldkänslor. Ni sa upp vänskapen med henne för att ni antagligen inte förstod hennes sjukdom och hennes livsstil. Jag vet inte hur många gånger Malin inte ville ha besök. Och jag vet inte hur många gånger jag ställde på henne om det. För jag kan erkänna att jag inte förstod hennes psykiska sjukdom. Men det begärde inte hon att alla skulle göra heller. Jag förstod inte min systers sjukdom men jag kunde acceptera den. Men endel gav upp, sa upp vänskapen och nu har ni dåligt samvete. Jag kan hårt säga såhär: Det får ni gärna leva med.
 

Jag drar inte alla över samma kant.

Kommentarer
Ida | 2012-09-24 / 23:03:58 | http://steinwall.blogg.se/

jada;) men bra gick de inte:/

Camilla | 2012-09-25 / 07:36:21 |

För min del känns det ibland tråkigt att jag missade hennes sista tid, men jag tror att vi växte ifrån varandra och blev för olika. Jag känner precis som du att jag inte heller förstod sjukdomen, men jag tror inte att det var sjukdomens fel att vi gled isär. Vi skulle exempelvis setts hemma hos mig en dag sommaren 2011, men båda två glömde bort det. Skrev sms till henne på kvällen och då visade det sig att så var fallet. Vi hade olika liv och svårt att hitta saker att prata om till slut, iallafall kände jag så. Då blir det naturligt att man glider isär tror jag.

Men försök att tänka på de som fanns där genom allt, för de relationerna som sprack tillhör en naturlig del av livet, säkert har du också brustna relationer i ryggsäcken. Att du känner ilska kanske också är något naturligt, men försök komma ihåg att när Malin levde så hade hon naturligtvis också en ryggsäck och anledningar till att hon valde bort vissa. Jag vet inte, men jag känner frid emellan Malin och mig just för att jag upplevde att det var bådas val att inte ses eller höras längre. Tror att vi båda kände att vi hade vuxit isär. Det är inget jag skriver för att försöka minska din ilska, utan för att jag verkligen känner så.

Malin var klok tycker jag, vi hjälpte varandra så gott vi kunde i våran vänskap, ibland rök vi ihop och sms-bråkade (ler nu när jag minns, vi vågade nog aldrig bråka på riktigt) men ibland fanns vi där för varandra i ur och skur. Men till slut gled vi isär av olika anledningar och slutade att ta upp kontakten. Jag tänker på henne så ofta, dansar fuldans som vi brukade göra ibland, vill smsa henne kassa skämt och vill minnas våra minnen som ingen annan utom vi minns. Allt det där är värt så mycket för mig, men jag hade också accepterat att det skulle vara just minnen, redan innan hon försvann.

Jag tänker på er väldigt mycket, men har ännu inte ens vågat besöka graven. Jag är rädd för det. Jag vet inte varför. Jag ska dit, men jag måste hitta kraften först.

Elin | 2012-09-25 / 08:14:19 | http://elinkristensson.blogg.se

allt bra?

Emelie Bohlin♥ | 2012-09-25 / 08:57:51 | http://emzaan.myshowroom.se

Sv; Hoppas att de läker snabbt och du är tillbaka på hästryggen igen :)
Åh , haha älskar busiga hästar. Hade en också en häst som var mer i luften än på marken , haha :D

LINNEA | 2012-09-25 / 08:58:08 | http://liinneaelisabetpyrro.blogg.se/

yes den var bra och spännande ;)

Areyanna | 2012-10-09 / 14:26:24 | http://areeyanna.blogg.se

Jag beklagar din sorg. Vad hände? Förstår om du inte vill berätta. Jag förlorade min mamma för 3 år sedan väldigt tragiskt. kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus