Lindegaard's Baltza - min prins♥

Publicerat: 2012-09-17 / 22:33:50 | Kategori: Allmänt
Å vad jag saknar hästarna och ridningen. :( Längtar så fruktansvärt mycket tills jag får hoppa upp på ryggen igen! Ungefär halva tiden har gått och jag hoppas att min skada i ryggen läker som den ska så att jag får rida i december-januari igen som läkaren trodde.
 
Jag är en hästtjej ut i fingerspetsarna. Började rida runt sex års ålder. Jag och Julia fick låna en svart shettis som hette Maja och hon kastade bara av oss. Hela tiden. ;) Sen fick min syster ta hand om ett gammalt sto som jag började rida när mamma och pappa köpte Malins halvblod - Battricia - ett fint fuxsto. Tyvärr "ruttnade" hennes hovar bort och vi gjorde allt vi kunde, provade alla metoder, men till slut fick vi avliva henne. :( Sen lånade vi en D-ponny en period innan Malins intresse svalnade i tonåren och jag var för liten för att ha en egen häst så jag började rida på min kusin Emmas snälla Gustav. (världens snällaste häst) På han lärde jag mig grunderna och jag utvecklades så mamma och pappa fick köpa en D-ponny till mig. Min prins Lindegaard's Baltza. Som då var en pigg renrasig New Forest som tog bettet och galopperade och hoppade allt han såg. Jag vet inte hur många gånger jag tjöt och ville sluta rida. Men sen kom vi i kontakt med Therese Överlien och hon räddade både mig och Basse. (vet, fult smeknamn på sån fin ponny) vi plockade rosetter tillsammans och tränade upp till 130. Sen blev jag 18 år och för stor för min prins. Vi behöll honom ändå i ca 1,5 år då vi inte hittade någon bra köpare. 2010 ringde hans nuvarande ägare från Mora och ville komma och kolla. Det klickade så underbart bra och idag har det Basse så otroligt bra med en tuff kille som ryttare. Den 4 november ska vi till Borås och kolla när han tävlar Moutan Horse Cup/SM (om jag är med på noterna)
 
 


 
 
 
 
 
Vi köpte B av en dansk hästhandlare som var i Sverige. En dum gubbe så jag tjöt mig till den här ponnyn eftersom han skulle slaktas och hamna i kyldisken på Ica. Det var så hästhandlaren sa. B var 7 år och väldigt grön när vi köpte honom. Han utvecklades till en mycket fin och lovande ponny. ♥
 

Nu är jag sugen på att ta en häst på foder och ev. köpa en stor häst. Skulle helst vilja ta en på foder då jag inte vet hur framtiden ser ut med jobb, studier eller flytt. Sitter och kollar på hastnet dag ut och dag in.. Drömmer. :)

Kommentarer
Emelie Bohlin♥ | 2012-09-18 / 00:00:07 | http://emzaan.myshowroom.se

Så söt :D

Sv: Min helg var toppen , var din? :)

LINNEA | 2012-09-18 / 08:47:00 | http://liinneaelisabetpyrro.blogg.se/

sv; bio på lördag och sen ska jag säker träffa massa komåpisar i veckan också :D sj

Elin | 2012-09-18 / 11:47:28 | http://elinkristensson.blogg.se

Allt bra?

Wiilow [Foto Tankar Känslor] | 2012-09-21 / 00:49:51 | http://wiilow.blogg.se

Vad roligt att läsa historian om ditt hästintresse.

Hästar är verkligen en del av livet.

Basse är så fin. Så kul att det går så bra.

Och ang säkerhetsväst: Ja, tänk om alla "kända" ryttare hade det....då skulle ju alla ha det. Jag tycker det skall bli obligatoriskt. Även den snällaste hästen i världen kan snubbla....

Hoppas du kan komma upp på hästryggen senast 1 jan 2013.

KramSara | 2012-09-27 / 22:39:09 | http://mingus.blogg.se

riktigt fin :)

a | 2013-10-04 / 21:06:33 |

åh! googlade på min ponny lindegaards sanne e: odbjergs rubin, och hittade din blogg! kul att läsa om sannes syskon (?)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus