Saknad

Publicerat: 2012-02-29 / 10:50:25 | Kategori: Allmänt

Jag saknar dig, älskade syster. Jag känner mig ensam. Jag känner mig tom.


14e februari 2012 - Aragon

Publicerat: 2012-02-14 / 17:39:29 | Kategori: Allmänt

Ridigt Aragon i snön idag.


8e februari 2012 - våran Malin

Publicerat: 2012-02-08 / 19:23:58 | Kategori: Allmänt
Hej! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Känns dumt att bara skriva om vanliga saker när förra inlägget var så jobbigt. Men det är så vår liv är nu. Livet är jobbigt och det kommer det vara framöver. Jag försöker göra saker, tänka på annat.. Men tankarna är där hela tiden. Vi blir påminda om saker som påminner om Malin, vår Malin. Det är en ren pina att åka över Gullspång, förbi Malins lägenhet, och se att den står tom. Och idag när jag åkte förbi och tittade upp (jag försöker att aldrig titta upp där, det är för jobbigt) såg jag att hyresvärden satt upp stora "lappar" om TOM LÄGENHET. Den ska inte vara tom. Malin ska bo där. Men det gör hon inte längre..

Vi försöker ta oss igenom vardagen. Jag ska försöka jobb imorgon igen. Blev förkyld i måndags och det tog alla mina krafter så jag har bara orkat lega hemma i soffan med mamma.. Om några få dagar är det urn nedsättning, det ska på något konstigt sätt bli "skönt" att veta vart Malin är. Veta vart man ska gå och hälsa på henne.

Min stora fråga är: Kommer jag någonsin förstå att min syster är borta? Kommer våra liv bli lättare? Det här ska inte hända. Ingen ska behöva begrava sitt barn, sitt syskon. Inte i den här åldern..Bild på Malin från hennes Facebook.


14 december 2011

Publicerat: 2012-02-06 / 12:30:52 | Kategori: Allmänt
Jag tänkte skriva lite om den dagen då jag miste min syster, mitt enda syskon. Den där dagen för cirka två månader sedan. Den 14 december 2011.

Jag var hemma från jobbet den dagen, kände mig febrig. Jag och Daniel låg i sängen och kollade på resor till Thailand, vi tänkte åka dagen efter jul. Vi åt mat och sen åkte vi hem till Daniel för att kolla lite på Sunes Jul på dvd. Efter någon/några timmar kommer Barbro och Annelie hem och berättar att det är ambulanser och en helikopter vid Ica. Vi åker ner och jag ringer först hem, men inget svar så då ringer jag till mammas mobil och då svarar min moster:

Jag: Hej, är mamma där? Varför svarar du för?
Moster: Hej Lisa, ja mamma är här men hon kan inte prata nu.
Jag: Vadå? Varför? Neeej har det hänt mamma eller pappa nåt? Är pappa sjuk?
Moster: Nej det är Malin. Hon är dålig....
Jag: Vadå dålig? (Börjar få riktigt mycket panik och redan här vet jag att Malin är borta men jag vill inte förstå det)
Moster: Du ska inte komma hit. Åk till Daniel och stanna där tills vi säger till.

Vi lägger på och jag åker tillbaka till Daniel. Jag sätter mig i Daniels säng och börjar skaka och Annelie försöker lugna mig med "Det behöver inte vara så" men jag kände att Malin inte levde mer. Men jag ville inte tänka så för såklart att min syster inte var död. Varför skulle hon vara det för? Varför skulle hon lämna mamma och pappa? Varför skulle hon lämna sin lillasyster?

Jag ringer iallafall till Emma och berättar och frågar om hon vet vad som hänt. Men Emma visste inget så hon säger till mig att hon ska ringa och kolla och att hon ringer tillbaka inom en minut. Minuten gick och klockan tickade vidare. Varför ringer inte Emma tillbaka? ... Det ringer på dörren. Mitt hjärta rusar och sen minns jag inte mer. Pappa säger att dom gick in till mig och när jag såg pappa och moster så skrek jag bara. Jag minns att jag kramade pappa och frågar: "Lever inte Malin längre?" och pappa kramade min hand och grät och sa "Nej Lisa, Malin lever inte mer"

Vi åkte ner till mamma som var kvar hos Malin. När jag kom in i lägengeten och gick runt hörnet i hallen och såg Malin ligga där i soffan med en filt på sig, hon såg ut som en ängel. Alldeles vit hy och det bruna håret låg så fint. Det såg ut som hon sov. Jag sätte mig bredvid henne och tog hennes hand, den var iskall. Det kom ambulanspersonal, poliser, doktor. Allt rörde sig runt mig och jag satt bara still och höll henne i handen. Jag frågade vad som hade hänt och alla började berätta.

Mamma kände att allt inte stod rätt till när Malin inte svarade i sin telefon så hon tog nyckeln och gick dit. Hon knackade men ingen svarade så hon tog nyckeln och låste upp och gick in. Hon hörde att teven var på och sen såg hon Malin... Mamma gjorde allt hon kunde tills ambulansen kom. I 25 minuter gjorde hon HLR och när ambulans och helikopter kom försökte även dom att få igång henne i 45 minuter. Hennes kropp orkade inte vandra på jorden längre.

Jag vill fortfarande inte förstå vad det är som hänt. Saknaden blir större och jobbigare för varje ny dag som kommer. Jag vet att Malin ville att vi skulle gå vidare, leva våra liv. Men hur gör man det när ens dotter, syster och kusin gått bort? Det är något vi alla kommer att få leva med resten av våra liv. Varför hände detta oss? Varför dog Malin? Varför min syster? Varje dag är jobbig, att vakna och veta att Malin inte är här på jorden idag heller. Men som en person sa till mig som går igenom samma sak - Varje dag som går är en dag närmare Malin.

Malin kanske inte längre finns här på jorden hos oss men hon kommer leva för alltid i våra hjärtan. Min syster är en ängel, en ängel som har fått frid. ♥

 


Mer prover...

Publicerat: 2012-02-03 / 10:00:27 | Kategori: Allmänt

Mamma var nyss med mig till doktorn och tog ytterligare prover för min kassa mage. Fick lite tabletter som ska göra vardagen lite lättare, förhoppningsvis iallafall. Jag hoppas på det.


<3

Publicerat: 2012-02-01 / 22:48:26 | Kategori: Allmänt

Jag saknar dig Malin. Hur ska mitt liv gå vidare utan dig?RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus